Pitäisikö sittenkin alkaa bloggaamaan…?

Ensimmäiseksi haluan vielä näin myöhäänkin kiittää kaikkia niitä jotka äänestivät minua Turun vaaleissa!  SUURKIITOKSET luottamuksesta. Erityiskiitokset kaikille Raunistulalaisille luottamuksesta: sain vain yhden äänen vähemmän kuin Ike joka sai alueellamme eniten ääniä. Kiitokset myös Veskulle, Aulille ja Eerolle joukkoineen avusta.

34 ääntä jäi puuttumaan  valtuutetun paikasta. Plakkarissa on kuitenkin varavaltuutetun paikka ja paikka Kokoomuksen valtuustoryhmässä sekä kulttuurilautakunnan jäsenen paikka. Kauttani saa siis terveiset menemään kokoomuksen valtuustoryhmälle sekä kulttuurilautakuntaan.

Debyytti valtuutettunakin on jo suoritettu. Olin maantaisessa kokouksessa klo 20.15 alkaen Saara-Sofia Sutelan paikalla valtuutettuna. Paljon vauhdikkaammin ja raflaavammin ei valtuustoura juuri voi alkaa kuin mitä tuo kokous oli. Asialistalla oli paljon tunteita herättäviä asioita kuten toriparkki kansanäänestys, Raunistulan kaava, Jokikadun kaava, Itäisen pitkän kadun puutalojen purku, valtuustoryhmien välinen sopimus yms… Olin puhujapöntössä n. pari minuuttia siitä kun kävelin paikalleni saliin (lieneekö Turun ennätys…:) ). Halusin kertoa syyn siihen, miksi tulen äänestämään ryhmäpäätöksen vastaisesti kansanäänestysasiassa. Olinhan itsekin allekirjoittanut ko. vaatimuksen.

Kuten jo vaalisivuiltani saattoi havaita olen ollut Raunistulan kaavaa vastaan ja kriittinen toriparkkia kohtaan sekä arvostellut tapaa jolla kaavoitus Turussa nykyisellään hoidetaan. Niimpä jouduinkin äänestämään omaa kokoomuksen ryhmääni vastaan parissa kohtaa ja tyhjää äänestin sellaisissa, asioissa joissa koin, että en tiennyt tarpeeksi muodostaakseni oman kantani asiasta. En nimittäin ollut saanut esityslistaa kotiini vaan tutustuin siihen netissä ja maantaina valtuuston kokouksen aikana, joten perehtyminen asioihin oli jääny vaillinaiseksi. Myöskään ryhmässä noita asioita ei pahemmin käyty läpi.

Oli melkoinen sattuma, että juuri silloin kun Raunistulan kaava tulee päätettäväksi minut kutsutaan ensimmäistä kertaa valtuutetuksi. Olin siitä hyvilläni, koska pääsin näin yrittämään vielä muuttamaan valtuutettujen mieltä kaavan hyväksymisen suhteen. Olin jo aiemmin ilmaissut kantani ryhmässä ko. asioiden suhteen ja saanut jopa “hyväksynnän” työvaliokunnalta äänestää niinkuin parhaaksi nään. Kantani ei siis ollut yllätys muille kokoomuslaisille.

Tulen jatkossakin tekemään päätökseni oman harkintani ja omien arvojeni mukaisesti. Koen sen velvollisuudekseni, sillä olen lähtenyt mukaan politiikkaan edistääkseni mielestäni hyviä ja oikeudenmukaisia asioita, en painaakseni nappia muiden miellyttämiseksi.

Olen saanut useilta kiitosta ja “hatunnostoja” menettelystäni.  Yhden negatiivisen kommentin sain Aamuset lehdeltä ilmeisesti Lasse Virtaselta, joka kyseli lehdessään pitäisikö minun vaihtaa puoluetta vai “tuotaisiinko sänkyyni hevosen pää”. Melkoista juttua…  Onneksi kokoomuksessa ollaan avarakatseisempia:)