Vastauksia kysymyksiin

Minulle on esitetty muutamia kysymyksiä spostiin ja tässä vastaukseni niihin:

Viesti:
Tervehdys. Sinua on minulle kehuttu. Perehdyin siksi nettisivuihisi. Pari kysymystä minua kiinnostavista aiheista:

Pitäisikö mielestäsi uskonnonopetus kouluissa korvata etiikalla ja yleisellä uskontotiedolla?

Mitä mieltä olet vaihtoehtohoidoista?

 

Vastaukseni:

Kiitos viestistäsi ja kysymyksistäsi. Mukavaa ja mieltä lämmittävää kuulla, että on kehuttu:)
Jotta pystyisin antamaan varman vastauksen kysymykseesi, pitäisi perehtyä ensin opetussisältöihin, koska sehän se on ratkaisevaa. Elämme niin monikulttuurisessa ja -uskontoisessa yhteiskunnassa, että pelkän ev. lut. opetuksen varassa emme tietenkään voi olla. Minä en ainakaan rohkene sanoa, että minun uskontoni on parempi kuin jonkun toisen.
Kuitenkin uskontoJEN, kuten etiikankin opetus on mielestäni hyvin tärkeää, sillä niiden rooli on yhä hyvin merkityksellinen. Itse koen, että kaikki uskonnot palvelevat samaa päämäärää ja tavoitetta: ne ovat kulttuurisidonnaisia elämän ohjeistuksia ja eri uskonnoissa jumalaa / universaalia energiaa / kaikkeutta /… vain kutsutaan eri nimillä.
Näissäkin asioissa valinnaisuus on varmasti oikea ratkaisu.
Viesti:
Kantasi  ”pennisiltaan” ja raitiotiehen.
Vastaukseni:
Hei,

Kiitos viestistäsi ja kysymyksistäsi. Täytyykin lisätä ko. asioita koskevat mielipiteeni myös nettisivuille.
Eli, pennisiltaa en koe kovin tarpeelliseksi ja sitä ollaan mielestäni suunnittelemassa väärään paikkaan. Jos sellainen on pakko rakentaa, olisi parempi paikka sille brahenkadun pyörätien jatkeena yhdistämässä Suurtoria ja Vähätoria. Olin valtuusrossa äänestämässä asiasta ja äänestin vastaan, koska Kauppiaskadun jatkeena se pilaa kansallismaisemaa eikä ole edes kovin toiminnallinen.
Ratiotie on oivallinen väline kaupunkiliikenteeseen ja sitä ei olisi pitänyt koskaan purkaa. Sen rakentaminen joskus on varmasti hyvä asia mutta ei nyt. Talouden tilanne on liian epävakaa ja tulee olemaan sitä vielä pitkään ja siksi lykkäisin hanketta tuonnemmaksi.